Σχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα και μελάνι σε χαρτόνι. Απεικονίζει άνδρα με παραδοσιακή φορεσιά από τα Λεύκαρα της Κύπρου

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΣχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα και μελάνι σε χαρτόνι. Απεικονίζει άνδρα με παραδοσιακή φορεσιά από τα Λεύκαρα της Κύπρου (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: σχέδιο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μαύρο, μπλε. (EL)
σχέδιο χειροποίητο σε χαρτόνι μπεζ-εκρού με σινική μελάνη μαύρη και υδροχρώματα μπλε, μαύρο. Απεικονίζει άνδρα με παραδοσιακή φορεσιά από τα Λεύκαρα Κύπρου. Φέρει δεξιά κάτω από τη φιγούρα υπογραφή "Α. Ταρσούλη 952" με μελάνη μαύρη και στην κάτω αριστερή γωνία σημείωση με μελάνη μαύρη "Κύπριος άρχοντας από τα Λεύκαρα". Το χαρτόνι είναι επικολλημένο σε χαρτόνι υπόλευκο, το οποίο φέρει σημείωση με μολύβι στην κάτω αριστερή γωνία "Λευκάρων", στην επάνω στενή πλευρά επιγραφή με μολύβι "ΚΥΠΡΟΣ" και στην επάνω δε (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

Κύπρος (EL)
παραδοσιακή (EL)
ανδρική (EL)
λαογραφία (EL)
φορεσιά (EL)
Λεύκαρα (EL)
Ταρσούλη (EL)
ζωγραφική (EL)
Χάρτινα (EL)
ενδυμασία (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10228*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.