Σχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα σε χαρτόνι. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά Καπουτζήδας Θεσσαλονίκης

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΣχέδιο - σχέδιο χειροποίητο με υδροχρώματα σε χαρτόνι. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά Καπουτζήδας Θεσσαλονίκης (EL)

Ταρσούλη Αθηνά (EL)

σχέδιο χειροποίητο σε χαρτόνι γκρι με υδροχρώματα λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, μπορντώ, πορτοκαλί. Απεικονίζει γυναίκα με παραδοσιακή φορεσιά Καπουτζήδας από τη Θεσσαλονίκη. Φέρει κάτω δεξιά από τη φιγούρα υπογραφή "Α. Ταρσούλη" με υδρόχρωμα μπλε και κεραμιδί. Το χαρτόνι είναι επικολλημένο σε χαρτόνι μπεζ, το οποίο φέρει στην κάτω αριστερή γωνία σημείωση με μολύβι "Μακεδόνισσα από τους Καπουτζήδες" και στη δεξιά επάνω γωνία σημείωση με μολύβι "35". Στην πίσω όψη, στην επάνω πλευρά, φέρει θηλυκάκι (EL)
Κατάσταση: καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: σχέδιο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: λευκό-άσπρο, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε, βυσσινί-μπορντώ, πορτοκαλί. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

παραδοσιακή (EL)
λαογραφία (EL)
φορεσιά (EL)
Ταρσούλη (EL)
ζωγραφική (EL)
Καπουτζήδα (EL)
γυναικεία (EL)
Θεσσαλονίκη (EL)
Μακεδονία (EL)
Πυλαία (EL)
Χάρτινα (EL)
ενδυμασία (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10243*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.