Μουσικό όργανο - μουσικό όργανο χειροποίητο μονόχορδο με ξύλινο ενιαίο σκάφος και μπράτσο με εγχάρακτη διακόσμηση με γεωμετρικά μοτίβα. Η κεφαλή του μπράτσου σκαλισμένη σε μορφή κεφαλής αλόγου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
κοινοποιήστε το τεκμήριοΜουσικό όργανο - μουσικό όργανο χειροποίητο μονόχορδο με ξύλινο ενιαίο σκάφος και μπράτσο με εγχάρακτη διακόσμηση με γεωμετρικά μοτίβα. Η κεφαλή του μπράτσου σκαλισμένη σε μορφή κεφαλής αλόγου (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

μουσικό όργανο χειροποίητο μονόχορδο, με ξύλινο σκάφος και μπράτσο ενιαίο. Το σκάφος φέρει "καπάκι" από δέρμα με μικρές διάσπαρτες οπές και ξύλινο τριγωνικό "καβαλάρη". Στο τέλος του μπράτσου υπάρχει ένα κλειδί ξύλινο και η κορυφή είναι σκαλισμένη σε μορφή κεφαλής αλόγου. Φέρει μία νάυλον χορδή, που αποτελείται από οκτώ χορδές ενωμένες. Το σκάφος και το μπράτσο φέρουν εγχάρακτη διακόσμηση με γεωμετρικά μοτίβα από κύκλους και ημικύκλια με ακτίνες, τετράγωνα με πλέγμα ή ρόμβους με παράλληλες γραμμές (EL)
Κατάσταση: πολύ καλή. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: μπεζ, μπεζ-εκρού. (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

ξύλο (EL)
Μουσικά (EL)
δέρμα (EL)
Αφρική (EL)
Σιέρα Λεόνε (EL)
έγχορδο (EL)
εγχάρακτο (EL)
όργανα (EL)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας-Θράκης (EL)
Fοlklife and Ethnological Museum of Macedonia-Thrace (EN)

Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

1955

Σιέρα Λεόνε / Αφρική (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.