Τετράδιο - τετράδιο με εξώφυλλο επενδεδυμένο με ύφασμα από βαμβάκι και μετάξι μπλε με κεντητή διακόσμηση που απεικονίζει τον Έρωτα να καρφώνει το βέλος του σε μία καρδιά, η οποία φέρει κεντημένο το όνομα "Αικατερίνη". Περιέχει χειρόγραφα ποιήματα

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΤετράδιο - τετράδιο με εξώφυλλο επενδεδυμένο με ύφασμα από βαμβάκι και μετάξι μπλε με κεντητή διακόσμηση που απεικονίζει τον Έρωτα να καρφώνει το βέλος του σε μία καρδιά, η οποία φέρει κεντημένο το όνομα "Αικατερίνη". Περιέχει χειρόγραφα ποιήματα (EL)

Άγνωστος δημιουργός (EL)

Κατάσταση: μέτρια. Στοιχείο περιγραφής: κατασκευή. ΟΛΟ/ΜΕΡΟΣ: όλο. ΤΡΟΠΟΣ: χειροποίητο. ΧΡΩΜΑΤΑ: υπόλευκο, μπλε. (EL)
τετράδιο με εξώφυλλο επενδεδυμένο με ύφασμα από βαμβάκι (στημόνι) και μετάξι (υφάδι) μπλε με κεντητή διακόσμηση με βελονιά ανεβατή, κομποβελονιά, βυζαντινή, ριζοβελονιά. Το κέντημα απεικονίζει τον Έρωτα, σε εκρού χρώμα, να καρφώνει το βέλος του σε μία καρδιά κόκκινη, η οποία φέρει κεντημένο με κόκκινη κλωστή το όνομα "Αικατερίνη". Το κεντρικό θέμα πλαισιώνεται από φυτικό διάκοσμο με ρόζ άνθη και πράσινα φύλλα. Στο εσώφυλλο φέρει επικολλημένο απόκομμα χαρακτικού έργου που απεικονίζει νέο άνδρα ανεβασμένο στ (EL)

Μουσειακά αντικείμενα (EL)

1880/1957εμπίεστη (EL)
επιγραφή (EL)
οθωμανική (EL)
κέντημα (EL)
ποίηση (EL)
Χάρτινα (EL)
χειρόγραφο (EL)
Έρωτας (EL)


Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας - Θράκης (EL)

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11533/10408*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.