Η γυναικεία φορεσιά της Κρήτης

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-SA 4.0

Αναφορά Δημιουργού - Παρόμοια Διανομή
κοινοποιήστε το τεκμήριοΗ γυναικεία φορεσιά της Κρήτης (EL)

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (EL)

Η γυναικεία φορεσιά της Κρήτης διαφέρει στις περιοχές του νησιού. Η φορεσιά που απεικονίζεται συνηθίζεται στην περιοχή των Ανωγείων του Νομού Ηρακλείου, γι’ αυτό και φέρει το όνομα «Ανωγειανή φορεσιά» Θεωρείται η επικρατέστερη και πιο συνηθισμένη στο νησί. Αποτελείται από σκούρο μπλε γιλέκο από τσόχα, εκρού βαμβακερό μεσοφόρι με δαντέλες, εκρού βαμβακερή βράκα, κόκκινο ζωνάρι και ποδιά κεντημένη στον αργαλειό. Στο πίσω μέρος υπάρχει μία δεύτερη κόκκινη ποδιά, η οποία σε μερικές περιοχές αναφέρεται ως κούδα(μισή φούστα), η οποία ανασηκώνεται από τη μία πλευρά, προσδίδοντας όγκο και αφήνοντας να φαίνεται το μεσοφόρι. Η φορεσιά ολοκληρώνεται με το κόκκινο μαντήλι με τα κρόσσια. (EL)

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (EL)

Image

ενδυμασία (EL)


Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (EL)

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας (EL)

Κρήτη (EL)

2014-09-15

Εικόνα

image/jpeg

Ελληνική γλώσσα

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.