Αυτοκίνητο Neorion
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_NDΑυτοκίνητο Neorion

Neorion
Neorion (EL)

Κατασκευάστηκε στο Νεώριο της Σύρου, όταν ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων ήταν ο Γιάννης Γουλανδρής. Επιθυμία του ήταν να κατασκευαστεί ένα αυτοκίνητο για δική του χρήση που να έχει κίνηση στους 4 τροχούς, 4 πόρτες και να μοιάζει με αυτοκίνητο της δεκαετίας 1920/1930. Το σχεδιασμό και συντονισμό της κατασκευής ανέλαβε ο αρχιτέκτονας / σχεδιαστής Γιώργος Μιχαήλ. Τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου είναι από αλουμίνιο. Εκτός από το διαφορικό, το σασμάν και τον κινητήρα, το υπόλοιπο αυτοκίνητο είναι χειροποίητο. Κατασκευάστηκαν 2 αυτοκίνητα. Αυτό της συλλογής του ΚΔΕΜΤ παραχωρήθηκε από τον ΟΔΔΥ και αποκαταστάθηκε από την Ομοσπονδία Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Βορείου Ελλάδος. Η τύχη του δεύτερου αγνοείται.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

Ελλάδα


2015-04-17Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-02008*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.