Αυτοκίνητο Toyota 700
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Αυτοκίνητο Toyota 700

Toyota
Toyota (EL)

Από το 1954 η Toyota είχε ασχοληθεί με το σχεδιασμό ενός μικρού αυτοκινήτου, κυρίως για την αγορά της Ιαπωνίας. Συγκεντρώνοντας πληροφορίες από όλο τον κόσμο, σχετικά με το πώς προσέγγιζαν άλλοι κατασκευαστές τα μικρά αυτοκίνητα, οι άνθρωποι του εργοστασίου είχαν καταλήξει στις βασικές παραμέτρους που θα έπρεπε να έχει το δικό τους. Θα είχε εμπρόσθια κίνηση, ο κινητήρας θα ήταν αερόψυκτος, 4-χρονος αλλά 2-κύλινδρος με 700 κ.ε., το συνολικό βάρος του οχήματος θα κρατιόταν κάτω από τα 600 κιλά και θα έπρεπε να είναι όσο το δυνατόν φθηνότερο. Το γεγονός ότι θα έπρεπε να σχεδιαστεί ένα αυτοκίνητο εξ ολοκλήρου από την αρχή, είχε σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της παρουσίασης του, που τελικά έγινε τον Οκτώβριο του 1960, στο All Japan Motor Show (γνωστό πλέον σαν Tokyo Motor Show). Για την αγορά της Ιαπωνίας η ονομασία του θα ήταν Publica, ενώ όσα προοριζόταν για εξαγωγές θα είχαν την ονομασία "700". Οι πωλήσεις άρχισαν τον Ιούνιο του 1961, χωρίς να φτάσουν, στην αρχή, τα επιθυμητά νούμερα, βελτιώθηκαν όμως δύο χρόνια αργότερα με την κυκλοφορία του μοντέλου DeLuxe. Η αύξηση των πωλήσεων του ίδιου ακριβώς μοντέλου, μόνον εξ αιτίας του πλουσιότερου εξοπλισμού του, υπήρξε μια ιδιαίτερη εμπειρία για την Toyota, που την αξιοποίησε πολλές φορές στη συνέχεια, αφού γνώριζε πλέον ότι οι αγοραστές είναι συνήθως διατεθειμένοι να πληρώσουν περισσότερα χρήματα, ικανοποιώντας κάποιες φιλοδοξίες τους, ή πετυχαίνοντας καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αντικείμενα Επίγειων Μεταφορών

Ιαπωνία


2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-02210



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.