δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΑυτοκίνητο Peugeot 404 Coupe

Peugeot

Παρουσιάστηκε στο Παρισινό Σαλόνι Αυτοκινήτου το 1962, συμπληρώνοντας την έκδοση cabrio, που είχε κυκλοφορήσει ένα χρόνο νωρίτερα. Βέβαια και τα δύο βασιζόταν στο 404 sedan, που είχε κυκλοφορήσει το 1960. Αποτελούσε προϊόν του οίκου Pininfarina, που για χρόνια υπήρξε τακτικός συνεργάτης της Peugeot και είχε σχεδιάσει και το sedan. Τόσο το cabrio όσο και το coupe σήμαναν παράλληλα την έναρξη μιας στενότερης συνεργασίας ανάμεσα στην Peugeot και την ιταλική εταιρία, που ανέλαβε όχι μόνο το σχεδιασμό, αλλά και τη συναρμολόγηση του αμαξώματος και την κατασκευή του εσωτερικού του αυτοκινήτου. Οι άνετοι χώροι, τα μεγάλα, αναπαυτικά καθίσματα και η γενικότερη αίσθηση πολυτέλειας, δημιουργούσαν έντονη την εντύπωση του ξεχωριστού αυτοκινήτου, όχι μόνο στο κοινό εκείνης της εποχής, αλλά και των μετέπειτα δεκαετιών, μέχρι και σήμερα. Ο κινητήρας ήταν ο ίδιος με εκείνον του sedan, με 4 κυλίνδρους σε σειρά και 1.618 κ.ε., που απέδιδε 65 ίππους στην έκδοση με καρμπυρατέρ, ενώ η τοποθέτηση, στη συνέχεια, μηχανικού ψεκασμού πρόσθεσε άλλους 9 ίππους, επιτρέποντας και καλύτερες επιδόσεις. To coupe έμεινε στην παραγωγή μέχρι το 1968, ύστερα από 6.834 αντίτυπα (και 10.389 cabrio), με αντικαταστάτη το 504, επίσης έργο το οίκου Pininfarina.

Αντικείμενα Επίγειων ΜεταφορώνΚέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

2015-04-17

Γαλλία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.