Ηλεκτρονική Γραφομηχανή IBM 6788

Ηλεκτρονική Γραφομηχανή IBM 6788
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 3.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
CC_BY_NC_ND



Ηλεκτρονική Γραφομηχανή IBM 6788

IBM
IBM (EL)

Η μεγάλη καινοτομία της Selectric (1961) ήταν η αντικατάσταση του "καλαθιού" των τυπογραφικών στοιχείων από μία τυπογραφική μονάδα σφαιρικής μορφής (typeball) που περιείχε ολόκληρη την γραμματοσειρά. Η τυπογραφική αυτή σφαίρα μπορούσε να αλλαχθεί, παρέχοντας τη δυνατότητα αλλαγής γραμματοσειρών και χαρακτήρων, ακόμη και στο ίδιο κείμενο. Καθώς η τυπογραφική σφαίρα ήταν αυτή που μεταφερόταν από τη μία άκρη του χαρτιού στην άλλη, ο κύλινδρος της γραφομηχανής παρέμενε ακίνητος για πρώτη φορά στην ιστορία. Η Correcting Selectric II  είχε τη δυνατότητα διόρθωσης λαθών. Το 1964 κυκλοφόρησε η "Magnetic Type Selectric Typewriter", και 5 χρόνια αργότερα η "Magnetic Card Selectric Typewriter", οι οποίες χάρη στην προσθήκη μαγνητικής κασέτας ή κάρτας μνήμης αντίστοιχα, δεν είχαν να ζηλέψουν από τα πρώτα τερματικά υπολογιστών.

Γραφομηχανές

Κορέα


2015-04-17



Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογία

Εικόνα

Μήκος:0.00 m, Πλάτος:0.00 m, Ύψος:0.00 m, Διάμετρος:0.00 m, Βάρος:0.00 kgr

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/gr/deed.el

http://hdl.handle.net/11609/001-03137



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.