Η υποβολή ως παράγων της αγωγής

Η υποβολή ως παράγων της αγωγής
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΗ υποβολή ως παράγων της αγωγής

Thontas Felix, Μετάφρ. Πετρούνιας Βασίλειος

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Επιστημονικά» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, διδακτικής και ειδικής διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και ξένη λογοτεχνία. Το βιβλίο "Η υποβολή ως παράγων της αγωγής" ανήκε στην κατηγορία «Επιστημονικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για εγχειρίδιο που πραγματεύεται την έννοια της αυθυποβολής και την επίδρασή της στην κοινωνική ζωή του ατόμου. Το πρώτο μέρος του βιβλίου εξετάζει τη θεωρητική θεμελίωση της έννοιας, την εξέλιξή της, τα είδη των υποβολών και τα αποτελέσματα της εφαρμογής τους. Το δεύτερο μέρος, αξιοποιώντας παραδείγματα και πειραματισμούς, υποδεικνύει τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο/η δάσκαλος/α στο σχολείο να αξιοποιήσει την επίδραση των υποβολών στην εκπαίδευση των μαθητών/τριών. Συγγραφέας του βιβλίου ήταν ο Thontas Felix. Ο μεταφραστής του έργου Βασίλειος Πετρούνιας συνέγραψε αρκετά σχολικά εγχειρίδια για τα μαθήματα των Θρησκευτικών, Ιστορίας και Αγωγής του Πολίτη.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

χ.τ.

152 page(s)
12 εκ. × 17 εκ.

1931

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/omeka/files/original/0e8601f711f696d3d408463648af828c9af44859.pdf
https://e-her.org/collection/category/1001/book/100*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.