Πρακτικόν εγχειρίδιον κτηνοτροφίας

Πρακτικόν εγχειρίδιον κτηνοτροφίας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Πρακτικόν εγχειρίδιον κτηνοτροφίας

Σαμόπουλος Φ.

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Βοηθητικά» περιελάμβανε πρακτικά βοηθήματα για εκπαιδευτικούς και μαθητές/ τριες σχετικά με θέματα αρχαίας ελληνικής γραμματολογίας, γεωπονίας και φυσικών επιστημών, γεωγραφίας και ιστορίας. Το βιβλίο "Πρακτικόν εγχειρίδιον κτηνοτροφίας" ανήκε στην κατηγορία «Βοηθητικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Πρόκειται για έναν τόμο από μια σειρά πρακτικών εγχειριδίων που αναφέρονται στην ορνιθοτροφία και στην κτηνοτροφία και έχουν ως σκοπό να παρέχουν στους/τις αναγνώστες/τριες χρήσιμες γνώσεις. Το βιβλίο περιγράφει τρόπους εκτροφής, διατήρησης και πολλαπλασιασμού των ζώων. Κάνει λόγο, επίσης, για τις ασθένειες των ζώων, προτείνοντας τρόπους θεραπείας. Το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζει την τέχνη της γαλακτοκομίας, της τυροκομίας και της βουτυροκομίας. Ο συγγραφέας του βιβλίου Φ. Σαμόπουλος ήταν κτηνοτρόφος.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

168 page(s)
12 εκ. × 19 εκ.

χ.χ.

Κτηνοτροφία


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/omeka/files/original/0216e76373b4d795f81d57294d5099e7c0fd9442.pdf
https://e-her.org/collection/category/1003/book/237



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.