Το βιβλίον των Γονέων, ήτοι Πρακτικός Οδηγός περί ανατροφής παιδιών αμφότερων των φύλων από της πρώτης ηλικίας μέχρι της ενηλικιότητος αυτών.

Το βιβλίον των Γονέων, ήτοι Πρακτικός Οδηγός περί ανατροφής παιδιών αμφότερων των φύλων από της πρώτης ηλικίας μέχρι της ενηλικιότητος αυτών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
Ο σύνδεσμος στο ψηφιακό αρχείο δεν είναι διαθέσιμος προσωρινά λόγω τεχνικών εργασιών στον ιστότοπο του φορέα*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NCΤο βιβλίον των Γονέων, ήτοι Πρακτικός Οδηγός περί ανατροφής παιδιών αμφότερων των φύλων από της πρώτης ηλικίας μέχρι της ενηλικιότητος αυτών.

Oppel Karl, Μετάφρ. Πούλιος Χαρίσιος

Στο Διδασκαλείο Κρήτης στο Ηράκλειο λειτουργούσε δανειστική βιβλιοθήκη από την έναρξη της λειτουργίας του το 1901. Επρόκειτο για μια πολύ σημαντική υπηρεσία, που παρείχε μορφωτικά μέσα στους σπουδαστές και τις σπουδάστριες της εποχής. Άλλωστε, στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Διδασκαλείου δεν είχε ακόμη ιδρυθεί στο Ηράκλειο δημοτική βιβλιοθήκη, η οποία ιδρύθηκε το 1908. Στον τελευταίο σωζόμενο συγκεντρωτικό κατάλογο βιβλίων του Διδασκαλείου εντοπίστηκαν 666 τίτλοι, ενταγμένοι σε 5 Ταξιθετικές Κατηγορίες (Τ.Κ.): α. Γράμματα - Επιστήμαι – Τέχναι. β. Επιστημονικά. γ. Ελεύθερα αναγνώσματα. δ. Βοηθητικά. ε. Διδακτικά. Η ανωτέρω ταξινόμηση δεν αντιστοιχούσε σε κάποια αυστηρή θεματική κατηγοριοποίηση με δεδομένο ότι ορισμένα βιβλία ίδιας θεματικής ταξινομήθηκαν σε διαφορετικές Τ.Κ.. Η Τ.Κ. «Επιστημονικά» περιελάμβανε βιβλία που αφορούσαν θέματα παιδαγωγικά, ψυχολογίας, διδακτικής και ειδικής διδακτικής ποικίλων γνωστικών αντικειμένων, λαογραφίας, ιστορίας, αρχαίας ελληνικής γραμματείας, καθώς και ξένη λογοτεχνία. Το βιβλίο Το βιβλίον των Γονέων, ήτοι Πρακτικός Οδηγός περί ανατροφής παιδιών αμφότερων των φύλων από της πρώτης ηλικίας μέχρι της ενηλικιότητος αυτών ανήκε στην κατηγορία «Επιστημονικά» της δανειστικής βιβλιοθήκης του Διδασκαλείου Κρήτης στο Ηράκλειο. Αφιερώνεται στην πριγκίπισσα Σοφία, όπως αναγράφεται στο εσώφυλλο του βιβλίου. Το σύγγραμμα αποτελεί πρακτικό οδηγό των γονέων για την ανατροφή των παιδιών τους. Περιέχει πρακτικές οδηγίες και παραδείγματα για τη σωματική και πνευματική αγωγή των παιδιών, που στοχεύουν να διαφωτίσουν τους γονείς στο έργο τους για τη φροντίδα και εκπαίδευση των παιδιών τους. Ο Karl Oppel (1816-1913) ήταν δάσκαλος και δημοσίευσε πολυάριθμες μελέτες για την εκπαίδευση. Το βιβλίο μεταφράστηκε από τον Χαρίσιο Πούλιο, διδάκτορα φιλοσοφίας.

bibo:Book
Book
TEXT
Livre
Βιβλίο

Εν Αθήναις

497 page(s)
15 εκ. × 20 εκ.

1899

Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

other

https://e-her.org/collection/category/1001/book/96
https://e-her.org/omeka/files/original/53f88ec0117652a36f69923597e8820266fe7a4f.pdf*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.