δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική ΧρήσηΒάρκες (EL)

Ποταμιάνος Χαράλαμπος (1909-1958) (EL)

Λάδι σε μουσαμά (EL)
Τρείς βάρκες με τα πανιά τους ανοιχτά (EL)
Στη θαλασσογραφία αυτή όλο το μπροστινό επίπεδο καταλαμβάνεται από το υγρό στοιχείο, ενώ οι βάρκες απωθούνται πιο μέσα και σκορπίζονται ανάμεσα στα επίπεδα που διαμορφώνουν η θάλασσα και ο αρκετά χαμηλός ορίζοντας. Όλα τα στοιχεία της σύνθεσης ενοποιούνται χάρη σε έναν ομοιόμορφο γαλάζιο-γκρι τόνο. Η σχεδόν ενιαία αυτή χρωματικότητα διασπάται μόνο από τη μεσαία ζώνη του χρυσού φωτός, που οξύνει τα περιγράμματα των πλοίων και συμβάλλει γενικότερα στην ποιητική διάθεση της συγκεκριμένης απογευματινής ώρας. Η μορφική επεξεργασία είναι ιμπρεσιονιστικού τύπου, καθώς τα θέματα σχεδιάζονται με μικρές κοφτές πινελιές, που επιτρέπουν τις απότομες διεισδύσεις των τόνων. (EL)

Ζωγραφική (EL)

Λάδι49 χ 38 cm

Εικόνα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.