δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
Άγαλμα Νεανία, αφιέρωμα Λυσικλείδη.
(EL)
Statue of a young man, tribute of Lysiclides.
(EN)
Κεφαλή νέου. Βρέθηκε στο Ραμνούντα Αττικής. Λείπουν τα άκρα χέρια. Το κεφάλι, τα χέρια και τα πόδια έχουν συγκολληθεί. Αποκρούσεις υπάρχουν σε διάφορα σημεία. Πρόκειται πιθανόν για απεικόνιση του Νεανία, τοπικού ήρωα της περιοχής του Μαραθώνος. Στο βάθρο υπάρχει επιγραφή, σύμφωνα με την οποία το αφιέρωσε ο Λυσικλείδης, γιος του Επανδρίδου.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.