Χάλκινη υδρία
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Χάλκινη υδρία (EL)
Bronze hydria (EN)

Χάλκινη υδρία. Ακέραια. Φέρει ρωγμές στους ώμους. Χείλη ευρέα και οριζόντια με παρυφή κεκαμμένη προς τα κάτω. Λαιμός ευρύς, κυλινδρικός, περιβαλλόμενος από πλαστικό δακτύλιο. Κοιλία ωοειδής. Βάση σχήματος ορθού κυματίου, πεπλατυσμένου. Στην κατακόρυφη λαβή υπάρχει ζεύγος πλαστικών γραμμών, ενώ ακτίνες καταλαμβάνουν τα τρία τέταρτα του ολικού μήκους της λαβής. Οι προσαρμογές των λαβών στερεώνονται με δύο χάλκινα καρφιά στο σώμα του αγγείου. Έχουν σχήμα συμπαγούς φύλλου κισσού διάτρητου. Στην πλευρά κάθε φύλλου υπάρχει από ένα πλαστικό ημιανθέμιο. Το αγγείο χρησίμευε ως τεφροδόχος κάλπη, της οποίας διασώζεται το σιδερένιο πώμα. Το πώμα, σιδερένιο, συγκολλημένο και ελλιπές. Το εργαστήριο της υδρίας πρέπει να τοποθετηθεί στη Δυτική Πελοπόννησο, και μάλιστα στην περιοχή της Ηλείας. (EL)
Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Ilia (EN)

Υδρία (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Hydria (EN)

Σίδηρος (EL)
Χαλκός (EL)
Iron (EN)
Copper (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας (EL)

Διάμετρος: 29.0 εκ. Ύψος: 43.1 εκ. (EL)


325 BC - 301 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

DNSX1T



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.