Αμφορέας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αμφορέας (EL)
Amphora (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)
Αμφορέας συγκολλημένος. Λείπουν τμήματα του κορμού, του λαιμού και του χείλους. Σώμα σφαιρικό. Λαιμός κυλινδρικός. Χείλος εξωστρεφές. Λαβές οριζόντιες σε σχήμα διπλού τόξου στο ύψος της κοιλιάς. Βάση επίπεδη δακτυλιόσχημη. Το κατώτερο τμήμα του σώματος κοσμείται από οριζόντιες παράλληλες ταινίες μελανού και καστανέρυθρου χρώματος. Περίκλειστη μετόπη διεισδύει στη ζώνη της κοιλιάς και φέρει διακόσμηση από ομόκεντρους κύκλους με σταυρό στο κέντρο. Οριζόντιες και κάθετες ταινίες περικλείουν τη μετόπη καθώς και κάθετες τεθλασμένες ταινίες και οριζόντια ακτινωτά κοσμήματα. Ο ώμος του αγγείου καλύπτεται από ταινία καστανέρυθρου χρώματος. Στο λαιμό υπάρχει περίκλειστη μετόπη που φέρει διάκοσμο μαιάνδρου. Η μετόπη περιβάλλεται από οριζόντιες και κάθετες ταινίες και οριζόντια ακτινωτά κοσμήματα. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Corinth (EN)

Αμφορέας (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Amphora (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)

Διάμετρος: 21.5 εκ. Ύψος: 68.0 εκ. (EL)


800 BC - 751 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

5SA0PP



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.