Αμφορέας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Αμφορέας (EL)
Amphora (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)
Αμφορέας συγκολλημένος, ελλιπής σε τμήμα της βάσης και με αποκρούσεις στην επιφάνεια του σώματος. Πηλός ωχροπράσινος. Βάση δακτυλιόσχημη, σώμα ωοειδές, λαιμός μακρύς, κυλινδρικός που απολήγει σε χοανοειδές στόμιο. Δύο κάθετες ταινιωτές λαβές εκφύονται από τον λαιμό και απολήγουν στον ώμο. Φέρει γάνωμα καστανό σκούρο που έχει απολεπιστεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του. Το σώμα κοσμείται με σύστημα δακτυλιόσχημων ταινιών. Ανάμεσα σε δύο ταινίες, περιτρέχουν το αγγείο ομάδες κάθετων γραμμιδίων εναλλασσόμενα με "Χ". Ανάλογο μοτίβο και στην εξωτερική επιφάνεια του χείλους. Στον λαιμό και στις δύο πλευρές, δύο μετόπες που ορίζονται πάνω και κάτω από οριζόντιες γραμμές. Η μία μετόπη φέρει κόσμημα μαιάνδρου και η άλλη τρεις τεθλασμένες ταινίες. Οι λαβές φέρουν οριζόντια γραμμίδια. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Corinth (EN)

Αμφορέας (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Amphora (EN)

Πηλός (EL)
Clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας (EL)

Διάμετρος: 15.5 εκ. Ύψος: 52.5 εκ. (EL)


850 BC - 801 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

PWLF65



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.