Κρατήρας
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Κρατήρας (EL)
Krater (EN)

Φορέας προστασίας: Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου (EL)
Κρατήρας. Συμπληρωμένο τμήμα του λαιμού και του χείλους. Βάση δισκοειδής, ψηλή, σώμα σφαιρικό, απιόσχημο. Λαιμός ευρύς, με ελαφρά κοίλο περίγραμμα. Πλαστικό δακτύλιος στο σημείο σύνδεσης με τον ώμο. Χείλος στρογγυλό, προς τα έξω. Λαβές δύο, οριζόντιες, κυκλικής τομής, λοξά τοποθετημένες, ψηλά στον ώμο. Πηλός καστανός, πολύ ανοικτός με προσμίξεις. Αλείφωμα λίγο πιο ανοικτόχρωμο από τον πηλό. Βαφή μαύρη, κυμαινόμενη προς πορτοκαλί, αρκετά εξίτηλη. Διακόσμηση: οριζόντιες ισόπαχες ταινίες στη βάση, το μέσον του σώματος, κάτω απ' τις λαβές, στη βάση του λαιμού και του χείλους. Ολόβαφες οι ράχες των λαβών και η βαφή συνεχίζεται και κάτω απ' τις προσφύσεις τους. Δύο τοξοειδείς ταινίες στις προσφύσεις των λαβών. (EL)
Archaeological Service / Museum: Ephorate of Antiquities of Lasithi (EN)

Κρατήρας (EL)
Αρχαιολογικό αντικείμενο (EL)
Krater (EN)

Πηλός καστανός ανοικτός (EL)
Light brown clay (EN)

Εφορεία Αρχαιοτήτων Λασιθίου (EL)

Ύψος: 23.2 εκ. (EL)


900 BC - 650 BC




Εικόνα

© Εθνικό Αρχείο Μνημείων-Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

DQH21N



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.