Πρακτικό των απογραφέων Λήμνου Φωκά Σεβαστόπουλου και Iωάννη Πρίγκιπα του Xειλά για την παραχώρηση εδαφών στο μετόχι της μονής Παντοκράτορος στο Άνω Xωρίο Λήμνου

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
In Copyright (InC)

Σε καθεστώς Πνευματικής Ιδιοκτησίας - Περιορισμένη Χρήση
κοινοποιήστε το τεκμήριοΠρακτικό των απογραφέων Λήμνου Φωκά Σεβαστόπουλου και Iωάννη Πρίγκιπα του Xειλά για την παραχώρηση εδαφών στο μετόχι της μονής Παντοκράτορος στο Άνω Xωρίο Λήμνου (EL)
Act of the inventory takers of Lemnos Fokas Sevastopoulos and Ioannis Prighipas, son of Heilas, concerning the concession of lands to the metochion (dependency) of Pantokratoros monastery at Ano Horio in Lemnos (EN)

Nεοελληνική παράφραση. Δίφυλλο. Tο κείμενο ορθογραφημένο. Tίτλος: “Έγγραφον παραδοτικόν κ(α)ι των συνόρων δηλωτικόν του πρώτου χρυσοβούλλου της Λήμνου, μεταφρασθέν”. Mίμηση των υπογραφών. Παρεντίθενται διασαφήσεις για πρόσωπα και τοπωνύμια. Σημειώνει επίσης στο τέλος ο μεταφραστής: “Tα σύνορα αυτά περιλαμβάνονται και εις το πρώτον χρυσόβουλλον” [βλέπε το Χρυσόβουλλο λόγο του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου που επικυρώνει τη νέα παραχώρηση εδαφών στο μετόχι της μονής Παντοκράτορος στο Άνω Χωρίον Λήμνου το 1393] “με όχι ολίγην διαφοράν”. Γραφέας ο ίδιος με εκείνον της Νεοελληνικής παράφρασης του Καταλόγου των Στιχητάδων της μονής Παντοκράτορος στη Λήμνο το 1388 (β’ μισό 18ου αιώνα), της Νεοελληνικής παράφρασης του Χρυσόβουλλου λόγου του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου του 1393 (β? μισό 18ου αιώνα), των 2 Νεοελληνικών παραφράσεων του Χρυσόβουλλου λόγου του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου του 1394 (β’ μισό 18ου αιώνα), της Νεοελληνικής παράφρασης του παραδοτικού απογραφικού γράμματος των Φωκά Σεβαστόπουλου, Αλεξίου Ιαγούπη και Γεωργίου Θεολογίτη του 1394 (β’ μισό 18ου αιώνα) και της Νεοελληνικής παράφρασης του Χρυσόβουλλου λόγου του αυτοκράτορα Μανουήλ Β’ Παλαιολόγου του 1396 (β’ μισό 18ου αιώνα), Διαστάσεις: 230 X 355, Ύλη γραφής: Χαρτί, Χρώμα μελάνης: Μαύρο, Διατήρηση: Άριστη, (EL)

Έγγραφο, χειρόγραφο (EL)

Άγιον Όρος , Μ. Παντοκράτορος (EL)
Βυζαντινά - Μεταβυζαντινά έγγραφα (EL)
Αρχεία (EL)
Λυτό έγγραφο (EL)


Αρχείο Μ. Παντοκράτορος Β 5, σ. 41 [αριθ. 72]
http://pandektis.ekt.gr/pandektis/handle/10442/121864
http://hdl.handle.net/10442/01/121864

Εικόνα

Ελληνική γλώσσα

Μ. Παντοκράτορος (EL)

http://rightsstatements.org/vocab/InC/1.0/*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.