Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την μεσολάβηση της Ρωσίας για ικανοποίηση αιτημάτων του Πατριαρχείου.

Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την μεσολάβηση της Ρωσίας για ικανοποίηση αιτημάτων του Πατριαρχείου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την μεσολάβηση της Ρωσίας για ικανοποίηση αιτημάτων του Πατριαρχείου. (EL)

Πανάς, Δημήτριος (EL)

Αναφέρει ότι μετά από επίμονες ενέργειες της Ρωσίας ο Μεγάλος Βεζύρης δέχτηκε αίτημα του Πατριαρχείου, για την αποστολή μικτής επιτροπής από αντιπροσώπους ξένων Πρεσβειών και κυβερνητικούς υπαλλήλους. Αναφέρει ότι η Ρωσία θεωρεί πως μετά από αυτές τις δηλώσεις είναι δυνατό να ανοίξουν εκκλησίες και σχολεία, ενώ ο Πατριάρχης δηλώνει πως δεν θα προβεί σε καμιά ενέργεια προτού λάβει σαφείς απαντήσεις από τεσκερέ. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Πέραν Κωνσταντινούπολης (EL)
Αθήνα (EL)


1914 Ιούνιος 6 (EL)


Γερμανός Ε΄- Οικουμενικός Πατριάρχης- 1913-1918 (EL)
Μεγάλος Βεζύρης (EL)
Ρωσία (EL)
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Εκπαίδευση (EL)
Εκκλησία (EL)
Οικουμενικό Πατριαρχείο (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 010~088



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.