Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών διαβιβάζει τηλεγράφημα του Προξένου Βηρυττού σχετικά με την οργάνωση εξέγερσης στο Λίβανο.

Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών διαβιβάζει τηλεγράφημα του Προξένου Βηρυττού σχετικά με την οργάνωση εξέγερσης στο Λίβανο.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Δ. Πανά προς το Υπουργείο Εξωτερικών διαβιβάζει τηλεγράφημα του Προξένου Βηρυττού σχετικά με την οργάνωση εξέγερσης στο Λίβανο. (EL)

Πανάς, Δημήτριος (EL)

Ανακοινώνει τηλεγράφημα του προξένου Βηρυττού το οποίο αναφέρει πως οι αρχηγοί των ορθοδόξων του Λιβάνου Φερής Μισιρέν, Ηλίας Χανλίμπρ και Ηλίας Χαλεμπή, οι οποίοι έχουν επιρροή στους Δρούσους, θεωρούν κατάλληλη στιγμή να προετοιμαστεί εξέγερση στο Λίβανο. Αναφέρει τις ανάγκες των όπλων και των προμηθειών για την εξέγερση, δηλώνει οτι αν η κυβέρνηση αποφασίσει να ενισχύσει τον αγώνα, θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την παροχή των εφοδίων στους Δρούσους και, ως προς την αποστολή και διάθεση των εφοδίων, προτείνει να γίνει συνεννόηση με τον Λ. Εμπειρίκο. (EL)
Ανακοινώθηκε στα Επιτελεία. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Πέραν Κωνσταντινούπολης (EL)
Αθήνα (EL)


1914 Αύγουστος 13 (EL)


Κινήματα (EL)
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Μισιρέν, Φερής (EL)
Δρούζοι (EL)
Χανλίμπρ, Ηλίας (EL)
Εμπειρίκος, Λεωνίδας (EL)
Πρόξενος της Ελλάδας στη Βηρυττό (1914) (EL)
Χαλεμπή, Ηλίας (EL)
Λίβανος (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 010~137



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.