Επιστολή του Ν.Πολίτη προς τον Α.Μιχαλακόπουλο σχετικά με την εξέταση της σινο-ιαπωνικής διαφοράς από την Κοινωνία των Εθνών και την αποχώρηση της Ιαπωνίας από αυτήν.

Επιστολή του Ν.Πολίτη προς τον Α.Μιχαλακόπουλο σχετικά με την εξέταση της σινο-ιαπωνικής διαφοράς από την Κοινωνία των Εθνών και την αποχώρηση της Ιαπωνίας από αυτήν.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ν.Πολίτη προς τον Α.Μιχαλακόπουλο σχετικά με την εξέταση της σινο-ιαπωνικής διαφοράς από την Κοινωνία των Εθνών και την αποχώρηση της Ιαπωνίας από αυτήν. (EL)

Πολίτης, Νικόλαος (1872-1942) (EL)

Αναφέρει ότι η Συνέλευση της Κοινωνίας των Εθνών ανέθεσε σε 19μελή Επιτροπή την εξέταση της σινο-ιαπωνικής διαφοράς. Η Επιτροπή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με την Κίνα και την Ιαπωνία, χωρίς επιτυχία όμως, και στη συνέχεια υπέβαλε στη Συνέλευση σχέδιο έκθεσης με συστάσεις της Κοινωνίας των Εθνών προς τις δύο χώρες. Αναφέρει ότι η έγκριση του σχεδίου εκθέσεως προκάλεσε την αποχώρηση της Ιαπωνίας από την Κοινωνία των Εθνών κι επίσης, αναφέρει ποιες συνέπειες θα έχει για το μέλλον της Κοινωνίας των Εθνών και για τη διεθνή κατάσταση η απόφαση αυτή. (EL)

Επιστολή (EL)

Γενεύη (EL)
Αθήνα (EL)


1933 Φεβρουάριος 28 (EL)


Μιχαλακόπουλος, Ανδρέας- Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας- 1876-1938 (EL)
Σχέσεις της Κίνας με την Ιαπωνία (EL)
Ιαπωνία (EL)
Διεθνείς οργανισμοί (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Κίνα (EL)
Κοινωνία των Εθνών (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 064~22



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.