Επιστολή του Α.Παπαναστασίου και του Π.Παπαδόπουλου προς τον Δ.Μάξιμο σχετικά με τις αποφάσεις της Δ Βαλκανικής Διάσκεψης.

Επιστολή του Α.Παπαναστασίου και του Π.Παπαδόπουλου προς τον Δ.Μάξιμο σχετικά με τις αποφάσεις της Δ Βαλκανικής Διάσκεψης.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Α.Παπαναστασίου και του Π.Παπαδόπουλου προς τον Δ.Μάξιμο σχετικά με τις αποφάσεις της Δ Βαλκανικής Διάσκεψης. (EL)

Παπαδόπουλος, Π. (EL)
Παπαναστασίου, Αλέξανδρος (EL)

Εμπιστευτική (EL)
Αναφέρονται οι αποφάσεις της Δ Βαλκανικής Διάσκεψης και το γεγονός ότι η συνεννόηση των βαλκανικών κρατών επιτεύχθηκε λόγω της διπλωματικής κίνησης που σημειώθηκε στα Βαλκάνια τους τελευταίους μήνες και στην υπογραφή του ελληνοτουρκικού συμφώνου. Αναφέρεται ότι η Διάσκεψη πρότεινε τη σύναψη ενός πολυμερούς Βαλκανικού Συμφώνου, το οποίο να στηρίζεται στην μη επίθεση, στην ειρηνική λύση των διαφορών, στην προστασία των μειονοτήτων και στην αμοιβαία ασφάλεια. Αναφέρεται επίσης, ότι έγινε σκέψη για την υπογραφή επιμέρους διμερών συμφώνων για την μη επίθεση και την εγγύηση των κοινών συνόρων. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1933 Νοέμβριος 24 (EL)


Μάξιμος, Δημήτριος- Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Βαλκανικές Συνδιασκέψεις (EL)
Προστασία μειονοτήτων (EL)
Βαλκάνια (EL)
Άμυνα (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία (EL)
Διεθνείς σχέσεις Ειρήνη (EL)
Σύνορα (EL)
Βαλκανικό Σύμφωνο (1934) (EL)
Μειονότητες (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 064~39



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.