Έκθεση του Σ.Γονατά προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με τη γενική κατάσταση της Μακεδονίας.

Έκθεση του Σ.Γονατά προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με τη γενική κατάσταση της Μακεδονίας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έκθεση του Σ.Γονατά προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με τη γενική κατάσταση της Μακεδονίας. (EL)

Γονατάς, Στυλιανός, Γενικός Διοικητής Μακεδονίας (1876-1966) (EL)

Αναφέρει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να ενισχυθούν οι αγρότες της Μακεδονίας, η δυστυχία των οποίων είναι ιδιαίτερα έντονη σε ορισμένες περιφέρειες λόγω της μη πώλησης των καπνών σε ευρεία κλίμακα. Αναφέρει επίσης ότι η αστική τάξη εκφράζει ανησυχία για την οικονομική κρίση, ότι η κομμουνιστική κίνηση δεν παρουσίασε ζωηρή δράση το Μάρτιο και ότι η ανεργία αντιμετωπίζεται εν μέρει με την απασχόληση των καπνεργατών σε καπνεμπορικές εταιρείες. (EL)

Έκθεση (EL)

Θεσσαλονίκη (EL)
Αθήνα (EL)


1932 Απρίλιος 4 (EL)


Κομμουνισμός (EL)
Οικονομία (EL)
Καπνά (EL)
Πληθυσμός -- Αγροτικός (EL)
Πληθυσμός -- Αστικός (EL)
Μακεδονία (EL)
Γεωργία (EL)
Κοινωνία (EL)
Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Γραφείο Τύπου (EL)
Εμπόριο (EL)
Εργασία -- Ανεργία (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 111~40



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.