Επιστολή της Διεύθυνσης Τ.Τ.Τ. του Υπουργείου Συγκοινωνίας προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με δημοσίευμα βουλγαρικής εφημερίδας.

Επιστολή της Διεύθυνσης Τ.Τ.Τ. του Υπουργείου Συγκοινωνίας προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με δημοσίευμα βουλγαρικής εφημερίδας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή της Διεύθυνσης Τ.Τ.Τ. του Υπουργείου Συγκοινωνίας προς το Γραφείο Τύπου του Πολιτικού Γραφείου του Πρωθυπουργού σχετικά με δημοσίευμα βουλγαρικής εφημερίδας. (EL)

Υπουργείο Συγκοινωνίας της Ελλάδας, Διεύθυνση Ταχυδρομείων-Τηλεγράφων-Τηλεφώνων, Τμήμα Ανταποκρίσεων (EL)

Αναφέρει ότι ο λόγος για τον οποίο δεν επιδόθηκαν επιστολές με παραλήπτες βουλγαρόφωνους κατοίκους της Μακεδονίας δεν ήταν το ότι τα ονόματα στα χωριά προορισμού δεν ήταν γραμμένα με τη νέα μετονομασία, όπως υποστηρίζει δημοσίευμα της βουλγαρικής εφημερίδας "Μακεδονικό Βήμα", αλλά το ότι οι καταλήξεις των επωνύμων ήσαν βουλγαρικές, παρόλο που οι παραλήπτες ήσαν γνωστοί και εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια με ελληνικά ονόματα. (EL)

Επιστολή (EL)

Αθήνα (EL)


1930 Σεπτέμβριος 20 (EL)


Εθνολογική σύνθεση πληθυσμού (EL)
Μακεδονικό Βήμα (βουλγαρική εφημερίδα) (EL)
Γλώσσα (EL)
Υπηκοότητα (EL)
Μακεδονικό ζήτημα (EL)
Βουλγαρόφωνοι Μακεδονίας (EL)
Επικοινωνία-- Ταχυδρομεία (EL)
Πολιτικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Γραφείο Τύπου (EL)
Γεωγραφία -- Τοπωνύμια (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 122~96-97



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.