Έκθεση του Γ.Στρέιτ προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ι.Γρυπάρη, με την οποία μεταφέρει συνομιλία του Πρεσβευτή της Αγγλίας στη Βιέννη με τον διευθυντή βιεννέζικης εφημερίδας.

Έκθεση του Γ.Στρέιτ προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ι.Γρυπάρη, με την οποία μεταφέρει συνομιλία του Πρεσβευτή της Αγγλίας στη Βιέννη με τον διευθυντή βιεννέζικης εφημερίδας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έκθεση του Γ.Στρέιτ προς τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Ι.Γρυπάρη, με την οποία μεταφέρει συνομιλία του Πρεσβευτή της Αγγλίας στη Βιέννη με τον διευθυντή βιεννέζικης εφημερίδας. (EL)

Στρέιτ, Γεώργιος- Πρεσβευτής της Ελλάδας στη Βιέννη- 1868-1948 (EL)

Άκρως εμπιστευτική. (EL)
Μεταφέρει τη συνομιλία μεταξύ του Πρεσβευτή της Αγγλίας και του διευθυντή βιεννέζικης εφημερίδας, στην οποία ο Πρεσβευτής της Αγγλίας μίλησε για το ενδεχόμενο να δοθεί αποζημίωση στην Τουρκία, με σκοπό να πετύχει την παραίτηση των Μεγάλων Δυνάμεων από την προστασία της Κρήτης. Ακόμη εξέφρασε την άποψη ότι η Ελλάδα μπορεί να επεκταθεί προς την Αλβανία. Ο αποστολέας διατυπώνει τις σκέψεις του σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν και ερμηνεύει τη στάση των Μεγάλων Δυνάμεων απέναντι στο Κρητικό ζήτημα. (EL)

Έκθεση (EL)

Βιέννη (EL)


1911 Οκτώβριος 6/19 (EL)


Γρυπάρης, Ιωάννης- Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Αυστριακός τύπος (EL)
Εδαφικές διεκδικήσεις (EL)
Cartwright, Fairfax L.- Sir, Πρεσβευτής της Βρετανίας στη Βιέννη (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Κρήτη (EL)
Αλβανία (EL)
Μεγάλες Δυνάμεις (προ του 1914) (EL)
Οθωμανική Αυτοκρατορία (EL)
Τύπος (EL)
Διεθνής κατοχή της Κρήτης (EL)
Κυριαρχία-- Εντολή (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 01 ~046



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.