Υπόμνημα του Γ.Χρηστάκη-Ζωγράφου σχετικά με τη μεροληψία της Διεθνούς Επιτροπής για τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων υπέρ της Αλβανίας.

Υπόμνημα του Γ.Χρηστάκη-Ζωγράφου σχετικά με τη μεροληψία της Διεθνούς Επιτροπής για τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων υπέρ της Αλβανίας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Υπόμνημα του Γ.Χρηστάκη-Ζωγράφου σχετικά με τη μεροληψία της Διεθνούς Επιτροπής για τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων υπέρ της Αλβανίας. (EL)

Ζωγράφος, Γεώργιος- Χρηστάκης (EL)

Στο τέλος του εγγράφου υπάρχει σημείωση του Α.Φορέστη της 28/9/1913, ο οποίος αναφέρει ότι διατασσόμενος επιφυλάσσεται να αναπτύξει καθένα από τα προτεινόμενα μέτρα. (EL)
Κατηγορεί τα μέλη της Διεθνούς Επιτροπής για μεροληψία υπέρ της Αλβανίας κατά τη χάραξη των Ελληνο-Αλβανικών συνόρων και προτείνει να οργανωθεί ένοπλη διαδήλωση του Ελληνικού πληθυσμού της Ηπείρου, όπου θα δηλώσουν την άρνησή τους να δεχθούν τη Διεθνή Επιτροπή. Προτείνει επίσης την κήρυξη της αυτονομίας μετά την απόσυρση του ελληνικού στρατού από τα εδάφη που θα επιδικαστούν στην Αλβανία και συνιστά την ενεργό αλλά αφανή υποστήριξη της Ελλάδας. (EL)

Υπόμνημα (EL)

Ιωάννινα (EL)


1913 Οκτώβριος 7 (EL)


Κυριαρχία Αυτονομία (EL)
Έλληνες Βορείου Ηπείρου (EL)
Κινήματα εθνικά- επαναστατικά (EL)
Διεθνής Επιτροπή για τη χάραξη των ελληνοαλβανικών συνόρων (1913-1914) (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Ηπειρωτικό ζήτημα (EL)
Σχέσεις της Ελλάδας με την Αλβανία (EL)
Ελληνικός Στρατός (EL)
Αλβανία (EL)
Σύνορα (EL)
Βαλκανικοί πόλεμοι (1912-1913) (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~002



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.