Σημείωμα του Γενικού Διευθυντή Γεωργίας Ι.Σ. Καραμάνου προς τον Υπουργό Γεωργίας Απ. Αλεξανδρή σχετικά με την υπόθεση της εισαγωγής εσπεριδοειδών στην Ελλάδα.

Σημείωμα του Γενικού Διευθυντή Γεωργίας Ι.Σ. Καραμάνου προς τον Υπουργό Γεωργίας Απ. Αλεξανδρή σχετικά με την υπόθεση της εισαγωγής εσπεριδοειδών στην Ελλάδα.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Σημείωμα του Γενικού Διευθυντή Γεωργίας Ι.Σ. Καραμάνου προς τον Υπουργό Γεωργίας Απ. Αλεξανδρή σχετικά με την υπόθεση της εισαγωγής εσπεριδοειδών στην Ελλάδα. (EL)

Καραμάνος Ι.Σ. Γενικός Διευθυντής Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας της Ελλάδας (EL)

Αναφέρει ότι, αν και στην Ελλάδα υπάρχει πλήρης ή σχεδόν πλήρης επάρκεια εσπεριδοειδών, εισάγονται από την Ιταλία λόγω των ισχυουσών συμφωνιών προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στους Έλληνες παραγωγούς. Επισημαίνει όμως ότι η φυτοπαθολογική εξέταση των εισαγόμενων εσπεριδοειδών αποκάλυψε την προσβολή τους από ασθένεια προκαλώντας την απαγόρευσή της εν γένει εισαγωγής τους και συμπληρώνει ότι η μονομερής άρση του μέτρου αυτού για την Κύπρο θα προκαλέσει την αντίδραση της Ιταλίας, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει διαπιστωθεί η υγεία των εσπεριδοειδών της Κύπρου. (EL)

Σημείωμα (EL)

Αθήνα (EL)


1931 Οκτώβριος 30 (EL)


Αγροτική παραγωγή (EL)
Κύπρος (EL)
Αλεξανδρής Απόστολος Υπουργός Γεωργίας της Ελλάδας 1879-1961 (EL)
Ελλάδα (EL)
Εμπόριο Εισαγωγικό (EL)
Ιταλία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 237~15 - 17



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.