Τηλεγράφημα του Γ. Στρέιτ προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη στάση της Αυστρίας στο θέμα του καθορισμού των συνόρων.

Τηλεγράφημα του Γ. Στρέιτ προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη στάση της Αυστρίας στο θέμα του καθορισμού των συνόρων.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Γ. Στρέιτ προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τη στάση της Αυστρίας στο θέμα του καθορισμού των συνόρων. (EL)

Στρέιτ, Γεώργιος (EL)

Ο Γερμανός Πρεσβευτής φοβάται ότι αν η Σερβία προβάλει υπερβολικές εδαφικές αξιώσεις, τότε θα επέμβει η Αυστρία στο θέμα του καθορισμού των συνόρων και τα προβλήματα θα πολλαπλασιαστούν. Συμβουλεύει να υπάρξει συνεννόηση με την Αυστρία προτού αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, οι διαπραγματεύσεις να γίνουν στη Βουδαπέστη, και να μην δοθεί στη Σερβία διέξοδος στο Αιγαίο, διότι η Αυστρία απεύχεται υπερβολική ανάπτυξη της Σερβίας, κάτι που δεν συμφέρει και την Ελλάδα. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Αθήνα (EL)
Βιέννη (EL)


1913, Ιούλιος 3/16 (EL)


Σερβία (EL)
Πρεσβευτής της Γερμανίας στη Βιέννη (EL)
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Αιγαίο πέλαγος (EL)
Αυστρία (EL)
Βουδαπέστη (EL)



Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 008~014



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.