Έκθεση του διοικητή της 51ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχου Μεν. Παντελίδη, σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των συμμοριτών.

Έκθεση του διοικητή της 51ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχου Μεν. Παντελίδη, σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των συμμοριτών.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έκθεση του διοικητή της 51ης Ταξιαρχίας, ταξίαρχου Μεν. Παντελίδη, σχετικά με τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των συμμοριτών. (EL)

Παντελίδης Μενέλαος Ταξίαρχος - Διοικητής της 51ης Ταξιαρχίας (EL)

Αναφέρεται στα δεδομένα του αντάρτικου πολέμου και στα χαρακτηριστικά του εχθρού και του εδάφους στο οποίο κινείται. Επίσης, παραθέτει μέτρα για την αντιμετώπισή του, όπως τον περιορισμό του χώρου δράσης των συμμοριτών, την άσκηση διαρκούς πίεσης, τη διάλυση των βάσεών του κ.α. ενώ υποστηρίζει την αλλαγή μορφής του στρατού και την ενίσχυσή του προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ανταρτοπόλεμου. (EL)
Είναι συνημμένο στο έγγραφο με αριθμό εισαγωγής 226-15-243. (EL)

Έκθεση (EL)


<1948 Νοέμβριος 26> (EL)


Στρατιωτικά μέτρα (EL)
Ελληνικός εμφύλιος πόλεμος (EL)
Πόλεμος Εμφύλιος (EL)
Κομμουνιστές αντάρτες (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 015~243 - 244



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.