Δήλωση του Σ. Βενιζέλου σχετικά με το αίτημα του ΕΑΜ να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της εξόριστης κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να συνεργαστεί για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κατά τα συμφωνηθέντα στο Συνέδριο του Λιβάνου.

Δήλωση του Σ. Βενιζέλου σχετικά με το αίτημα του ΕΑΜ να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της εξόριστης κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να συνεργαστεί για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κατά τα συμφωνηθέντα στο Συνέδριο του Λιβάνου.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*

1  ψηφιακό αρχείο

basic type logo 1 JPEG

δείτε ή κατεβάστε το ψηφιακό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Δήλωση του Σ. Βενιζέλου σχετικά με το αίτημα του ΕΑΜ να παραιτηθεί από την πρωθυπουργία της εξόριστης κυβέρνησης ο Γ. Παπανδρέου προκειμένου να συνεργαστεί για τη συγκρότηση κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας κατά τα συμφωνηθέντα στο Συνέδριο του Λιβάνου. (EL)

Βενιζέλος Σοφοκλής Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Μέσης Ανατολής (EL)

Παπανδρέου Γεώργιος Πρωθυπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης της Μέσης Ανατολής (EL)


Τίθεται υπέρ της παραίτησης του Παπανδρέου από την προεδρία της κυβέρνησης προκειμένου να μη δημιουργηθεί η εντύπωση ότι παρεμποδίζεται η πραγματοποίηση της εθνικής ενότητας για λόγους καθαρά προσωπικούς. (EL)

Χειρόγραφο υλικό (EL)
Δήλωση (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

<1944 Αύγουστος> (EL)

Κάιρο (EL)
Cairo (EN)

<1944 Αύγουστος> (EL)



Συνέδριο του Λιβάνου (Μάιος 1944) (EL)
Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (EL)
Εθνική ενότητα (EL)
Κυβέρνηση Παραίτηση (EL)
Παραίτηση Γ. Παπανδρέου (1944) (EL)

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.