δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Η γριά Λ. Από το χωριό Πολυπόταμο είδε σον ύπνο της τον Άγιο Βλάση
(EL)
Βλάχος, Αναστάσιος Δ.
Η γριά Λ. Από το χωριό Πολυπόταμο είδε σον ύπνο της τον Άγιο Βλάση. Ο Άγιος της παρήγγειλε “να πάτε στο τάδε μέρος είναι η εικόνα μου να την βρήτε και να χτίσετε εκκλησία. Το νερό όμως να το κουβαλήσετε από το διπλανό χωριό των Τσακαίων”. Έτσι κι' έκαναν έσκαψαν στο ωρισμένο μέρος βρήκαν την εικόνα κι' έχτισαν την εκκλησία που υπάρχει σήμερα.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.