δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
...Οι γεωργοί δεν εργάζονται αυτή την ημέρα
(EL)
Του Άη Τρύφωνα (1 Φεβρουαρίου)
(EL)
Γιαννούχος, Γεώργιος Λ.
...Οι γεωργοί δεν εργάζονται αυτή την ημέρα. Σχετικά λέγεται οτι ένας αμπελουργός επήγε στο αμπέλι του για κλάδεμα και η γυναίκα του τον κατηγόρησεν γιατί δούλεψε την ημέρα του Άη Τρύφωνα. Ο αμπελουργός ενώ κρατούσε το κλαδευτηρι έκανε πως κλάδευε το αμπέλι και αντί να κινήση το κλαδευτήρι από δεξιά προς τα αριστερά το κίνησε από πάνω προς τα κάτω και έκοψε την μύτη του.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.