Δια την ανωτέρω γιορτή υπάρχει η εξής παράδοσις : Κάποτε ένας χωρικός τις την ημέραν του Αγίου Ευθυμίου, μη αναγνώριζων τον άγιον ως τοιούτον, διηυθύνθη εις τα κτηματά του προς εργασίαν

Δια την ανωτέρω γιορτή υπάρχει η εξής παράδοσις : Κάποτε ένας χωρικός τις την ημέραν του Αγίου Ευθυμίου, μη αναγνώριζων τον άγιον ως τοιούτον, διηυθύνθη εις τα κτηματά του προς εργασίαν
see the original item page
in the repository's web site and access the digital file of the item*
use
the file or the thumbnail according to the license:
CC BY-NC-ND 4.0 GR
Attribution-NonCommercial-NoDerivatives
CC_BY_NC_ND



Δια την ανωτέρω γιορτή υπάρχει η εξής παράδοσις : Κάποτε ένας χωρικός τις την ημέραν του Αγίου Ευθυμίου, μη αναγνώριζων τον άγιον ως τοιούτον, διηυθύνθη εις τα κτηματά του προς εργασίαν (EL)

Του Αγίου Ευθυμίου (20 Ιανουαρίου) (EL)

Γαϊτάνου, Κυριακή Ι.

Δια την ανωτέρω γιορτή υπάρχει η εξής παράδοσις : Κάποτε ένας χωρικός τις την ημέραν του Αγίου Ευθυμίου, μη αναγνώριζων τον άγιον ως τοιούτον, διηυθύνθη εις τα κτηματά του προς εργασίαν. Έτερος χωρικός, ίδων αυτόν να σκάπτη τον απέτρεψε λέγων : «Μη σκάβεις, σήμερα είναι του αγίου Ευθυμίου» τότε ο χωρικός απήντησεν ειρωνικώς : «Μπά! Έχει και το θύμιο γιορτή!» δεν επρόλαβεν όμως να τελειώση την φράσιν του κι ένα κομμάτι θυμαριού πετάχτηκε και του βγάλε το μάτι (EL)

Παράδοση (EL)

Πάρος, Λεύκες (EL)


1953



Λ. Α. αρ. 1955, σελ. 129, Κυριακής Ι. Γαϊτάνου, Λέυκες Πάρου, 1953
1955

Greek

Text




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)