δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Τοποθεσία Μπέηδες ή στου Καϊμακάμη
(EL)
Μάνος, Κωνσταντίνος
Τοποθεσία Μπέηδες ή στου Καϊμακάμη. Η τοποθεσία αυτή πήρε το όνομά της απ’ το εξής περιστατικό: Το 1880 ο Καϊμακάμης της Καστοριάς με τρεις Μπέηδες και άλλη συνοδεία έρχονταν στο Βορβοτσικό να κάμουν γενική κατάσχεση, διότι οι Βορβοτσιώτες ώφειλαν 111/2 χιλ. λίρες στο Τουρκικό Δημόσιο απ’ την πώληση του χωριού στους κατοίκους (η πώληση έγινε απ’ τον Ομέρ Αγά) και τις οποίες αρνούνταν να δώσουν. Οι αντάρτες όμως της περιοχής τους έπιασαν σ’ ένα επίκαιρο σημείο έξω από το χωριό, όπου τους είχαν στήσει καρτέρι και τους οδήγησαν στην τοποθεσία που πήρε το όνομα στους Μπέηδες ή στου Καϊμακάμη. Τους άφησαν ελευθέρους με εξαγορά.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.