δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε το ψηφιακό αρχείο του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε το ψηφιακό αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης : CC BY-NC-ND 4.0 GR
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα
Πιστεύουν ότι ο κάτω κόσμος βρίκσεται βαθειά στα έγκατα της γής και χωρίζεται σε Παράδεισο και κόλασι
(EL)
Δοξασίαι περί νεκρών και Άδου
(EL)
Μόσολας, Νικόλαος
Πιστεύουν ότι ο κάτω κόσμος βρίκσεται βαθειά στα έγκατα της γής και χωρίζεται σε Παράδεισο και κόλασι. Ο Παράδεισος είναι φυτευμένος και γεμάτος λουλούδια, δένδρα και νερά τρεχούμενα όπου καλοπερνούν οι δίκαιοι και, η Κόλασι, ότι είναι κατασκότεινη με ποτάμια πύρινα και καζάνια με πίσσα κοχλάζοντα εντός των οποίων είναι βουτηγμένοι ως το λαιμό όλοι οι κολασμένοι που αναστενάζουν ασταμάτητα. Όσοι πηαγίνουν στον Παράδεισο γνωρίζονται και συζούν με τους δικούς των. Όσοι δε έμπουν στην Κόλασι, με κανένα ιδικόν τους δεν συναντιώνται αλλά τραυούν τα μαρτύρια ολομόναχοι χωρίς παρηγοριά.
(EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.