Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας

Αποθετήριο :
Περιήγηση στα Μνημεία της Αργολίδας

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κατεβάστε το βασικό αρχείο
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC-ND 4.0 GR

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα ΈργαΥδρία (EL)

Άγνωστος (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
Inventory number 10771077 (EL)
Υδρία (FS 128). Σφαιρικό σώμα με ψηλό λαιμό και στρογγυλεμένο χείλος. Βάση υψωμένη-ταινιωτή με κοίλανση. Μια κάθετη λαβή ξεκινά από το άνω τμήμα του λαιμού και καταλήγει στον ώμο. Δύο οριζόντιες, κυκλικής διατομής, λαβές στην κοιλιά. Δύο μαστοειδείς απορήσεις στον ώμο. Βάση υψωμένη-ταινιωτή με κοίλανση στο κατώτερο τμήμα του. Δε σώζεται ακέραιο το αγγείο. Ο λαιμός είναι συμπληρωμένος καθώς και μερικά τμήματα από το υπόλοιπο σώμα. Διακόσμηση: Στον ώμο φέρει διακόσμηση με συνεχόμενα ομόκεντρα ημικύκλια που ενώνονται με "αμείβοντες". Στο εσωτερικό των τόξων μικρότερα ομόκεντρα τόξα και τριγωνικό σχέδιο με φολιδωτή διακόσμηση. Μια οριζόντια ταινία, στο κατώτερο τμήμα του ώμου, που φέρει διπλή ζώνη με συνεχόμενα ημικύκλια. Στην κοιλιά διακόσμηση με συνεχόμενες σπείρες (FM 46) που περιβάλλονται όμως με συνεχόμενα τρίγωνα, που φέρουν στο εσωτερικό τους φολιδωτή διακόσμηση, και κάτω με ομόκεντρα τόξα. Στο κατώτερο τμήμα του αγγείου ταινιωτή διακόσμηση. Στο άνω τμήμα των λαβών ερυθρές πινελιές. Πηλός: ανοικτοκαστανός. Επίχρισμα: υπόλευκο. Βαφή: πορτοκαλερυθρή. (EL)
Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)

Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)


ΥΕ ΙΙΙΓ μέση (1150-1100 π.Χ.) (EL)


Εικόνα

0.18 μ. (EL)

Μη γλωσσολογικό περιεχόμενο - Μη εφαρμόσιμο

Creative Commons Αναφορά Μη Εμπορική Χρήση Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 (EL)
https://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.el (EL)
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές (CC BY-NC-ND 4.0): Δ’ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων (EL)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.