Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν σε εσωτερικά θέματα του Εθνικού Συνασπισμού και του δημοκρατικού στρατού, καθώς και σε θέματα των αντιπάλων τους.

Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν σε εσωτερικά θέματα του Εθνικού Συνασπισμού και του δημοκρατικού στρατού, καθώς και σε θέματα των αντιπάλων τους.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*

6  ψηφιακά αρχεία

basic type logo 6 JPEG

δείτε ή κατεβάστε όλα τα ψηφιακά αρχεία
απευθείας από τον ιστότοπο του αποθετηρίου*
χρησιμοποιήστε
τα ψηφιακά αρχεία ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0
Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν σε εσωτερικά θέματα του Εθνικού Συνασπισμού και του δημοκρατικού στρατού, καθώς και σε θέματα των αντιπάλων τους. (EL)

Βεντήρης Γεώργιος 1890-1954 (EL)
Ventiris Georgios 1890-1954 (EN)

Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Venizelos Eleftherios K. 1864-1936 (EN)


Αναφέρεται στη διάσπαση του δημοκρατικού στρατού σε πλαστηρικούς και συντηρητικούς, ζητώντας από το Βενιζέλο να απευθύνει μήνυμα ενότητας, και δηλώνει ότι η απάντηση στην απόπειρα επιβολής δικτατορίας από τους Κονδύλη και Μεταξά είναι η ενότητα του δημοκρατικού στρατού. Επίσης, αναφέρεται στην κατάσταση των πολιτικών τους αντιπάλων κι ειδικότερα στην αναχώρηση του Π. Τσαλδάρη για τη Γερμανία, στις απόψεις του Ιω. Μεταξά σχετικά με τον Τσαλδάρη και το Βενιζέλο, ο οποίος (Μεταξάς) απορεί με την αισιοδοξία του Βενιζέλου ότι τα πράγματα θα είναι ομαλά όταν θα επιστρέψει το Σεπτέμβριο από το εξωτερικό. Ισχυρίζεται ότι η περίοδος θα γίνει ιδιαίτερα ανώμαλη και εξηγεί τους λόγους κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον Κονδύλη και το Μεταξά, στη συνεργασία τους και στην απειλή επιβολής δικτατορίας. (EL)

Επιστολή (EL)
Χειρόγραφο υλικό (EL)
HANDWRITTEN MATERIAL (EN)

1934 Ιούλιος 26 (EL)

Αθήνα (EL)
Athens (EN)

1934 Ιούλιος 26 (EL)



Στρατός (EL)
Πολιτική Εσωτερική (EL)
Κυβέρνηση Δικτατορική (EL)
Πρόσωπα (EL)
Domestic Politics (EN)
Army (EN)
Persons (EN)

Ελληνική γλώσσα

Κείμενο




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.