Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την επιστολή του δεύτερου για το νόμο της επετηρίδας και τη γνώμη των αρχηγών του Εθνικού Συνασπισμού.

Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την επιστολή του δεύτερου για το νόμο της επετηρίδας και τη γνώμη των αρχηγών του Εθνικού Συνασπισμού.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Γεώργιου Βεντήρη προς τον Ελευθέριο Βενιζέλο σχετικά με την επιστολή του δεύτερου για το νόμο της επετηρίδας και τη γνώμη των αρχηγών του Εθνικού Συνασπισμού. (EL)

Βεντήρης Γεώργιος 1890-1954 (EL)

Αναφέρει ότι ο Καφαντάρης συμφωνεί με το Βενιζέλο, ο Μυλωνάς συμφωνεί αλλά και με την προσθήκη ότι ο νόμος της επετηρίδας είναι αντισυνταγματικός για την αντιπολίτευση, ο Σοφανιόπουλος αρνήθηκε να υπογράψει και εξηγεί τους λόγους, ενώ ο Παπαναστασίου δε συμφωνεί με τον Καφαντάρη και ήθελε αλλαγές στον κείμενο του Βενιζέλου. Επίσης, αναφέρεται στις συναντήσεις του Βεντήρη με αξιωματικούς καθ' υπόδειξη του Βενιζέλου και στην αποχώρηση του αδελφού του Νίκου Βεντήρη από τη διεύθυνση της εφημ."Δημοκρατικός Αγώνας". (EL)

Επιστολή (EL)

Χαλέπα (Χανιά) (EL)
Αθήνα (EL)


1934 Νοέμβριος 25 (EL)


Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Στρατός (EL)
Πολιτική Εσωτερική (EL)
Τύπος (EL)
Εθνικός Συνασπισμός (EL)
Νομοθεσία (EL)
Ιδεολογία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα
Αγγλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου - Κατάλοιπα Μαρίκας Βενιζέλου~Φάκελος 3~097



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.