Τηλεγράφημα Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις διαμαρτυρίες των μειονοτήτων της Μακεδονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις.

Τηλεγράφημα Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις διαμαρτυρίες των μειονοτήτων της Μακεδονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα Π. Ψύχα προς το Υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις διαμαρτυρίες των μειονοτήτων της Μακεδονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις. (EL)

Ψύχας, Παντελής (EL)

Μετά τις διαμαρτυρίες των μεινοτήτων Μακεδονίας προς τις Μεγάλες Δυνάμεις, για άνιση μεταχείρηση, η Ρωσία εφιστά την προσοχή της Ελληνικής κυβέρνησης και προειδοποιεί ότι τέτοια φαινόμενα δυσκολεύουν τη συνθηκολόγηση. Σε απάντηση ο Ψύχας περιγράφει τις δυσκολίες που υπάρχουν και βεβαιώνει τη θέληση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και ένα απ αυτά είναι ο διορισμός του Σοφούλη. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Αθήνα (EL)
Αγία Πετρούπολη (EL)


1914 Απρίλιος 26 (EL)


Ρωσία (EL)
Σοφούλης, Θεμιστοκλής (1860-1949) (EL)
Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας (EL)
Μεγάλες Δυνάμεις (προ του 1914) (EL)
Μακεδονία (EL)



Κείμενο/PDF

Γαλλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 010~053



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.