Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας, Κ. Ρέντη, προς τον Αλ. Διομήδη σχετικά με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Προαγωγών της Χωροφυλακής για το θέμα του αρχηγού της χωροφυλακής.

Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας, Κ. Ρέντη, προς τον Αλ. Διομήδη σχετικά με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Προαγωγών της Χωροφυλακής για το θέμα του αρχηγού της χωροφυλακής.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Υπουργού Δημοσίας Τάξης της Ελλάδας, Κ. Ρέντη, προς τον Αλ. Διομήδη σχετικά με τις υποδείξεις του Συμβουλίου Προαγωγών της Χωροφυλακής για το θέμα του αρχηγού της χωροφυλακής. (EL)

Ρέντης Κωνσταντίνος Υπουργός Δημοσίας Τάξεως (EL)

Επισυνάπτεται το έγγραφο με αριθμό εισαγωγής 226-018-085-086 και το έγγραφο 226-018-085-087. (EL)
Αναφέρει ότι οι υποδείξεις του συμβουλίου Προαγωγών της Χωροφυλακής είναι εκτός της δικαιοδοσίας του, αφού το συμβούλιο περιορίζεται στο να συντάσει τους πίνακες προακτέων, μη προακτέων και αποστράτων. Αναφέρει ότι το Συμβούλιο θα μπορούσε να υποδείξει έμμεσα αρχηγό της χωροφυλακής αν αποφάσιζε την αποστρατεία των προ αυτού ανωτέρων και αρχαιότερων, πράγμα όμως που θα ήταν αντίθετο στα πραγματικά γεγονότα καθώς η δράση της χωροφυλακής από άποψης ασφαλείας υπερέβη κάθε προσδοκία. Προτείνει να αναβληθεί η κρίση για τον αρχηγό της χωροφυλακής για ένα χρόνο. (EL)

Επιστολή (EL)


1949 Δεκέμβριος 18 (EL)


Διομήδης Αλέξανδρος Πρωθυπουργός της Ελλάδας (EL)
Ελληνική Χωροφυλακή Συμβούλιο Προαγωγών (EL)
Δημόσια τάξη και ασφάλεια Χωροφυλακή (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Σοφοκλή Βενιζέλου~Φάκελος 018~085



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.