Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον J.Grew σχετικά με το ζήτημα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και το ζήτημα των Αρμενίων.

Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον J.Grew σχετικά με το ζήτημα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και το ζήτημα των Αρμενίων.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Βενιζέλου προς τον J.Grew σχετικά με το ζήτημα των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και το ζήτημα των Αρμενίων. (EL)

Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ. (1864-1936) (EL)

Αναφέρει οτι δόθηκε ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά στο ζήτημα των Ελλήνων κατοίκων στην Κωνσταντινούπολη στη συνάντηση της υποεπιτροπής και οτι η Τουρκία εμμένει να αρνείται να δώσει άδεια επιστροφής στους πρώην κατοικους της Τουρκίας. Αναφέρεται στους Αρμενίους και ζητεί τη μεσολάβησή του για την αναθεώρηση της συμπεριφοράς της Τουρκίας. (EL)

Επιστολή (EL)

Λωζάννη (EL)


1923 Μάιος (EL)


Grew, J.- Πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Βέρνη (EL)
Αρμένιοι (EL)
Τουρκία (EL)
Έλληνες Κωνσταντινούπολης (EL)


Κείμενο/PDF

Αγγλική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 269~29



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.