Έκθεση του Αλεξανδρή με θέματα την ελληνική πολιτική δράση, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, το Ηπειρωτικό-αλβανικό ζήτημα, το Μικρασιατικό ζήτημα και τον Κωνσταντίνο.

Έκθεση του Αλεξανδρή με θέματα την ελληνική πολιτική δράση, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, το Ηπειρωτικό-αλβανικό ζήτημα, το Μικρασιατικό ζήτημα και τον Κωνσταντίνο.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Έκθεση του Αλεξανδρή με θέματα την ελληνική πολιτική δράση, τη Γερμανία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία, την Ιταλία, το Ηπειρωτικό-αλβανικό ζήτημα, το Μικρασιατικό ζήτημα και τον Κωνσταντίνο. (EL)

Αλεξανδρής, Απόστολος (1879-1961) (EL)

Εκθέτει τις απόψεις του σχετικά με τη σημασία που έχουν οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες των κρατών για τη ρύθμιση των συνεπειών του πολέμου και προτείνει να χρησιμοποιήσει η Ελληνική Κυβέρνηση την επιρροή των ομάδων για την επιδίωξη των εθνικών της στόχων. Στη συνέχεια εκθέτει την κοινωνική κατάσταση που επικρατεί στη Γερμανία, στην Αυστρία, στη Βουλγαρία, στην Τουρκία και στην Ιταλία. Αναφέρεται στα ζητήματα της Ηπείρου και της Αλβανίας, στο Μικρασιατικό ζήτημα και το ζήτημα του Βασιλιά Κωνσταντίνου. (EL)

Έκθεση (EL)

Βέρνη (EL)


1917 Νοέμβριος 8/21 (EL)


Γερμανία (EL)
Ηπειρωτικό ζήτημα (EL)
Πολιτική -- Εσωτερική (EL)
Κωνσταντίνος Β'- Βασιλιάς των Ελλήνων- 1868-1923 (EL)
Τουρκία (EL)
Πόλεμος 1914-1918 (EL)
Ελληνική Κυβέρνηση (EL)
Εδαφικές διεκδικήσεις (EL)
Μοναρχία (EL)
Διεθνείς σχέσεις (EL)
Αλβανία (EL)
Αυστρία (EL)
Βουλγαρία (EL)
Μικρά Ασία (EL)
Ιταλία (EL)
Κοινωνία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 014~269



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.