Επιστολή του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την παύση του ρεύματος μετνάστευσης των Μουσουλμάνων Μακεδονίας.

Επιστολή του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την παύση του ρεύματος μετνάστευσης των Μουσουλμάνων Μακεδονίας.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσοστόμου προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την παύση του ρεύματος μετνάστευσης των Μουσουλμάνων Μακεδονίας. (EL)

Χρυσόστομος, Καλαφάτης- Μητροπολίτης Σμύρνης (EL)

Αναφέρει ότι στο εσωτερικό της Ανατολής και σε όλη την ακτή της Μικράς Ασίας συνεχίζεται το μποϋκοτάζ εναντίον των ορθοδόξων Ελλήνων Χριστιανών και ότι θα συνεχιστεί λόγω της μετανάστευσης των Μουσουλμάνων της Μακεδονίας. Αναφέρει ότι για την παύση του ρεύματος της μετανάστευσης των Μουσουλμάνων Μακεδονίας πρότεινε στο νομάρχη Σμύρνης την αποστολή του Μητροπολίτη Φιλαδελφείας Χρυσοστόμου στη Μακεδονία, για να συνεργαστεί με τις ελληνικές αρχές, τους Μητροπολίτες και τους Τούρκους Μουφτήδες και ζητεί να εγκριθεί η πρότασή του. (EL)

Επιστολή (EL)

Σμύρνη (EL)


1914 Απρίλιος 21 (EL)


Μουσουλμάνοι Μακεδονίας (EL)
Νομάρχης Σμύρνης (EL)
Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)
Χρυσόστομος- Μητροπολίτης Φιλαδελφείας (EL)
Μικρά Ασία (EL)
Έλληνες Μικράς Ασίας (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 02~008-1



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.