Επιστολή του Σωκρ.Σολομωνίδη προς τον Δαγκλή σχετικά με τη μη αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Σμύρνης.

Επιστολή του Σωκρ.Σολομωνίδη προς τον Δαγκλή σχετικά με τη μη αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Σμύρνης.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Σωκρ.Σολομωνίδη προς τον Δαγκλή σχετικά με τη μη αναγνώριση του Οικουμενικού Πατριάρχη από τον Μητροπολίτη Σμύρνης. (EL)

Σολομωνίδης, Σωκράτης- Διευθυντής της "Αμαλθείας" (EL)

Αναφέρει ότι ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος παρά τις υποδείξεις του Ψαλτώφ και τις δικές του δεν θέλησε να μνημονεύσει το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη και προκάλεσε την αντίδραση του λαού και του κληρου. Αναφέρει ότι αντιπρόσωποι σωματείων και οργανώσεων συνέταξαν ψήφισμα με το οποίο απαιτούσαν από τον Μητροπολίτη να αναγνωρίσει τον Πατριάρχη. Τέλος, αναφέρει το περιέχόμενο του τηλεγραφήματος του Μητροπολίτη με το οποίο αναγνώρισε τον Πατριάρχη. (EL)

Επιστολή (EL)

Σμύρνη (EL)


1922 Μάρτιος 2 (EL)


Δαγκλής, Παναγιώτης- Στρατηγός- 1853-1924 (EL)
Ψαλτώφ (EL)
Χρυσόστομος, Καλαφάτης- Μητροπολίτης Σμύρνης (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 02~303



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.