Επιστολή του Ν.Γκίκα προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με την αντεθνική συμπεριφορά του ελληνικού στρατού προς τους Τουρκαλβανούς.

Επιστολή του Ν.Γκίκα προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με την αντεθνική συμπεριφορά του ελληνικού στρατού προς τους Τουρκαλβανούς.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ν.Γκίκα προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με την αντεθνική συμπεριφορά του ελληνικού στρατού προς τους Τουρκαλβανούς. (EL)

Γκίκας, Ν.- Διοικητικός Επίτροπος Τεπελενίου (EL)

Αναφέρεται στην αντεθνική συμπεριφορά του στρατού και των εθελοντικών σωμάτων προς τους Τουρκαλβανούς, αντίθετα με τις διαταγές της Κυβέρνησης για συμφιλίωση και συναδέλφωση των χριστιανών με τους Τουρκαλβανούς. Περιγράφει επεισόδια καταστροφής αλβανικών χωριών και την οργάνωση εκστρατείας εναντίον δήθεν επιτιθέμενων Αλβανών ανταρτών. Ζητεί την ανάκληση του μεράρχου Ιωάννου της Μεραρχίας Αργυροκάστρου, ο οποίος επανειλημμένα επέδειξε σατραπική συμπεριφορά απέναντι στους Τουρκαλβανούς, με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή αντεκδίκηση από τη μεριά τους. (EL)

Επιστολή (EL)

Ιωάννινα (EL)
Τεπελένι (EL)


1914 Φεβρουάριος 3 (EL)


Ελληνική Κυβέρνηση (EL)
Ιωάννου- Μέραρχος (EL)
Ελληνικός Στρατός (EL)
Τουρκαλβανοί (EL)
Γενική Διοίκηση Ηπείρου (EL)


Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~004-1



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.