Τηλεγράφημα του Λειβαδά προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης του Ιωάννου από την Ήπειρο.

Τηλεγράφημα του Λειβαδά προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης του Ιωάννου από την Ήπειρο.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Τηλεγράφημα του Λειβαδά προς τη Γενική Διοίκηση Ηπείρου σχετικά με το ζήτημα της απομάκρυνσης του Ιωάννου από την Ήπειρο. (EL)

Λειβαδάς - Διοικητικός Επίτροπος Αργυροκάστρου (EL)

Λίαν επείγον. Απολύτως απόρρητο. (EL)
Επιβεβαιώνει όσα είχε περιγράψει ο Ν.Γκίκας για τον Ιωάννου και αναφέρει ότι είχε εκθέσει τη γνώμη του περί ανάγκης απομάκρυνσης του Ιωάννου από την Ήπειρο στο Στρατηγό Δαγκλή, ο οποίος ωστόσο απήντησε ότι κατείχε οργανική θέση και η απομάκρυνση του δεν ήταν δυνατή. Αναφέρει ότι ο Ιωάννου αναχωρεί για την Αθήνα και προτείνει να διευκολυνθεί η μη επάνοδος του αθόρυβα και να μην προκληθούν συγκρούσεις. (EL)

Τηλεγράφημα (EL)

Ιωάννινα (EL)


1914 Φεβρουάριος 4 (EL)


Δαγκλής, Παναγιώτης- Στρατηγός- 1853-1924 (EL)
Γκίκας, Ν.- Διοικητικός Επίτροπος Τεπελενίου (EL)
Ιωάννου- Μέραρχος (EL)
Αθήνα (EL)
Γενική Διοίκηση Ηπείρου (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~004-2



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.