Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και την Κορινθία.

Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και την Κορινθία.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με ζητήματα που αφορούν τη Γενική Διοίκηση Μακεδονίας και την Κορινθία. (EL)

Ρέπουλης, Εμμανουήλ- 1863-1924 (EL)

Εκφράζει τις επιφυλάξεις του για το διορισμό του Καλογερόπουλου ως Γενικού Διοικητή Μακεδονίας. Ζητεί παράταση της παραμονής του στη Μακεδονί και την αναβολή της συζήτησης του νομοσχεδίου του στη Βουλή και προτείνει προσωρινή λύση στο θέμα της Γενικής Διοίκησης με το διορισμό του Κοσμίδη ως αναπληρωτή Γενικού Διοικητή. Αναφέρεται επίσης στην επιλογή βενιζελικών υποψηφίων στην Κορινθία και στη γενικότερη πολιτική κατάσταση στην περιοχή. Τέλος, αναφέρεται στο Διάταγμα της συγχώνευσης των οικονομικών υπηρεσιών στη Μακεδονία. (EL)

Επιστολή (EL)


<1914 Φεβρουάριος 18> (EL)


Βενιζέλος, Ελευθέριος Κ.- 1864-1936 (EL)
Κόρινθος (EL)
Κοσμίδης (EL)
Καλογερόπουλος (EL)
Μακεδονία (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 07~131



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.