Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου και την εξέλιξη των εσωτερικών πολιτικών υποθέσεων στην Ελλάδα.

Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου και την εξέλιξη των εσωτερικών πολιτικών υποθέσεων στην Ελλάδα.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Ε.Ρέπουλη προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την απομάκρυνση του Κωνσταντίνου και την εξέλιξη των εσωτερικών πολιτικών υποθέσεων στην Ελλάδα. (EL)

Ρέπουλης Εμμανουήλ 1863-1924 (EL)

Αναφέρει ότι οι Κυβερνήσεις της Ιταλίας, Ρωσίας και Αγγλίας τηλεγράφησαν στον Α.Ζαΐμη να μην επιμείνει στην παραίτηση του Κωνσταντίνου και να υιοθετήσει τον όρο απομάκρυνση και όχι παραίτηση από το θρόνο κατά το διάστημα του πολέμου, κατά το οποίο η βασιλική εξουσία ασκείτο από Αντιβασιλιά. Καταγράφει επίσης το περιεχόμενο των συζητήσεων του Ε.Ρέπουλη με τον Zonnart σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα επανέλθει η ένωση των δύο κρατών. Προτείνονται η συνομολόγηση έγγραφης συμφωνίας των δύο κυβερνήσεων, η σύγκλιση εθνοσυνέλευσης μετά τον πόλεμο για τη μεταβολή διατάξεων του Συντάγματος και η διενέργεια εκλογών. (EL)

Επιστολή (EL)

Κερατσίνι (EL)


1917 Ιούνιος 2 (EL)


Jonnart Charles 1857-1927
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Ρωσική Κυβέρνηση (EL)
Ελληνική Κυβέρνηση (EL)
Ιταλική Κυβέρνηση (EL)
Ρέπουλης Εμμανουήλ 1863-1924 (EL)
Προσωρινή Κυβέρνηση Θεσσαλονίκης (1916-1917) (EL)
Αγγλική Κυβέρνηση (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 313 ~78



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.