Επιστολή του Β.Δενδραμή προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την πρόθεση των Κωνσταντινικών για συνδιαλλαγή με τον Ε.Βενιζέλο.

Επιστολή του Β.Δενδραμή προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την πρόθεση των Κωνσταντινικών για συνδιαλλαγή με τον Ε.Βενιζέλο.
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
χρησιμοποιήστε
το αρχείο ή την εικόνα προεπισκόπησης σύμφωνα με την άδεια χρήσης :
CC BY-NC 4.0

Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση
CC_BY_NC



Επιστολή του Β.Δενδραμή προς τον Ε.Βενιζέλο σχετικά με την πρόθεση των Κωνσταντινικών για συνδιαλλαγή με τον Ε.Βενιζέλο. (EL)

Δενδραμής Βασίλειος (EL)

Εκθέτει τις απόψεις του Θεοτόκη για τα εσωτερικά και εξωτερικά ζητήματα της χώρας, όπως τις εξέφρασε σε συνάντηση του με το Β.Δενδραμή. Σύμφωνα με αυτές, ο Θεοτόκης θεωρεί ότι η συνδιαλλαγή των 2 μερίδων είναι η μόνη λύση για να παγιωθεί η εσωτερική γαλήνη στην Ελλάδα. Εκφράζει την πεποίθηση ότι ο Κωνσταντίνος έχει αλλάξει νοοτροπία και ότι φαίνεται διατεθειμένος να αποδεχθεί όλες τις υποχρεώσεις που ανέλαβε απέναντι στις Μεγάλες Δυνάμεις ο Ε.Βενιζέλος. Τέλος, αναφέρει ότι επισυνάπτει σχετική επιστολή του Κουσσίδη. (EL)

Επιστολή (EL)

Βέρνη (EL)


1919 Σεπτέμβριος 3/16 (EL)


Κουσσίδης Α. (EL)
Βενιζέλος Ελευθέριος Κ. 1864-1936 (EL)
Θεοτόκης Νικόλαος (EL)
Μεγάλες Δυνάμεις (μετά το 1919) (EL)
Κωνσταντίνος Β'- Βασιλιάς των Ελλήνων- 1868-1923 (EL)
Δενδραμής Βασίλειος (EL)



Κείμενο/PDF

Ελληνική γλώσσα

http://creativecommons.org/licenses/by-nc/4.0/

Μουσείο Μπενάκη~Αρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου~Φάκελος 314~42



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των φορέων περιεχομένου.